4 השלבים המרכזיים בדרך לחתונה

מבחירת התאריך המיועד, החלטה על התקציב העומד לרשותכם והמקורות שלו, סוג האירוע ובעיקר כמות האורחים שתזמינו וכמובן הלוקיישן הנבחר לכל החגיגה – על ארבעת השלבים הבולטים וההחלטות המרכזיות שתצטרכו לקבל בדרך לחופה.

אז חשבת שהצעת הנישואין שלכם הייתה הפקה מושקעת? רגע אחרי ה-"כן!" המהדהד והפצת התמונה של האצבע עם טבעת יהלומים יוקרתית ונוצצת לכולם, תגלו שהחל ממחר בבוקר, הפכתם להיות חברה להפקת אירועים של שני אנשים, ואם נהיה סטיגמטיים ממש – אז של אישה אחת, החתן פה בעיקר להשגיח… ובכל זאת, על מנת שהמסע המשותף שלכם בדרך ליום הגדול יהיה נעים, מסודר ובעיקר מלא בהסכמות הדדיות חשובות, ריכזנו עבורכם כאן כמה טיפים לטובת יצירת מסגרת תכנונית שתאפשר לכם להפיק את חתונת החלומות שלכם, ויחד עם זאת לשמור על פרופורציה, ואולם גם קצת כסף, לתחילת החיים המשותפים:

1. לפני הכל, בחירת מועד – בחירת מועד החתונה תשפיע ישירות על כל שאר הפרמטרים, החל מן התכנון התקציבי והעלויות, כלה בבחירת האולם ובבחירת השמלה בהתאם לעונת השנה. בבחירת המועד לחתונה שלכם כדאי לקחת בחשבון מספר אלמנטים חשובים:
א. חתונת קיץ תעלה יותר מחתונת חורף.
ב. חתונה ביום חמישי תעלה הרבה יותר מחתונה בתחילת השבוע.
ג. חתונה ביום שישי בצהריים לא בהכרח תעלה פחות ואולי תעצבן יותר מוזמנים.
ד. חתונה בעונות המבוקשות עם ריבוי אירועים עלולה להביא לפיחות מסוים הן בכמות המשתתפים והן בשווי ההמחאות שיגיעו אתן.

לאחר ההתייחסות המתבקשת לנקודות הללו וקבלת החלטה בהתאם לסדר העדיפויות, מומלץ לנסות לגבש חודש מיועד לאירוע ולא להינעל על תאריך מסוים, במטרה לאפשר גמישות בעת חיפוש האולם המועדף ונותני השירות. עוד טיפ קטן חשוב מאיתנו בעניין, במידה ואתם בני משפחות גדולות ומרובות דודים, ומכוונים לחודשים העמוסים, רגע לפני סגירת התאריך הסופי ערכו בדיקה בקבוצות המשפחתיות שאין חלילה התנגשויות מביכות עם שמחות אחרות.

2. קביעת תקציב – קביעת תקציב החתונה מתבצעת בהתאם לשיקולים ולמשתנים רבים ואינה זהה אף פעם בין זוג אחד לאחר. בתכנון התקציב יש להתייחס למספר שאלות מרכזיות:

א. האם החתונה תמומן מכיסם של בני הזוג ו/או סיוע ההורים, או שהיא נשענת גם על כספי המתנות המיועדות?
ב. מהו ההון העצמי המיועד להשקעה באירוע ומהו הסכום שניתן לספוג במידה והמתנות חלילה לא יכסו את העלויות?
ג. מהם הדברים החשובים במיוחד לבני הזוג באירוע, אל מול הדברים שניתן "להתפשר" עליהם?

לאחר מענה על כל אלו, ניתן לנסות ולקבוע את מסגרת התקציב המיועד. מומלץ לקבוע תקציב בסכום כולל לצד תקציב על פי אורח ולנסות לשמור על איזון בין השניים. דבר מרכזי שחשוב במיוחד לזכור: אמנם מתחתנים פעם בחיים (אנחנו מקווים בשבילכם!) אבל החתונה היא רק ערב אחד, והחיים האמיתיים מתחילים ביום שאחרי…

3. כמות האורחים – תכנון נכון של רשימת המוזמנים יסייע בבחירת הלוקיישן המתאים והאטרקציות הנלוות, באפשרות לכסות חלק ניכר מן העלויות וכמובן בהעצמת השמחה וההתרגשות. בקביעת היקף האירוע תידרשו להחליט אם אתם בעניין של אירוע רב משתתפים עם מאות אורחים באולם גדול בו לכל מכר מן העבר ומן ההווה, שלכם ושל ההורים ובני המשפחה, ניתנת הזמנה ואת הזכות להשתתף בשמחה, או שתעדיפו אירוע אינטימי וקטן יותר עם אולם אירועים עד 100 איש לדוגמא  בו תכירו באופן אישי כל אורח ותהיו סמוכים ובטוחים שכל אחד מהם יגיע בשמחה ולא תחת מחויבות. חשוב לקבוע מראש את אופי האירוע ולהמשיך משם לתכנון פרטני יותר ולקחת בחשבון בלת"מים וחריגות.

4. בחירת האולם – עם מועד משוער, תקציב מוערך וכמות משתתפים צפויה, ניתן יהיה להתחיל ולחפש אחר הלוקיישן המתאים, גן אירועים או אולם סגור, באזור הגיאוגרפי המיועד, עם עיצוב שיגרום לכם להתרגש ובסגנון שמתאים לחתונת החלומות שלכם. מתחם האירועים הנבחר הוא הבסיס לאירוע, לאוכל ולאווירה, ובבחירה חשובה זו מומלץ להביא בחשבון המלצות וחוויות אישיות וכן רמת שירות ונכונות של הבעלים והמנהלים במקום לעמוד לצדכם בארגון ובתכנון היום החשוב. שיהיה בהצלחה!

צור קשר

פוסטים אחרונים